Een bloeiende tuin in de herfst: 3 tips

18 september 2020

Dat de herfst bijna begint, is deze week absoluut niet te merken. Heerlijk om nog lekker buiten in de tuin van het zonnetje te genieten. En natuurlijk is het extra genieten als je tuin er dan ook mooi bij ligt. Daarom deze 3 tips voor een bloeiende herfsttuin!

1. Herfststruiken
Wil je een wat grotere ruimte opvullen en houd je van herfstkleuren zoals rood, geel en alles wat daartussen zit? Dan is de Japanse Esdoorn een aanrader. Dit is een langzame groeier die je tuin een bijzonder warme uitstraling geeft.

2. Kleurrijke bodembedekkers 
Kleurrijke bodembedekkers, zoals de Geranium Rozanne, stoppen pas met bloeien als de eerste nachtvorst zich aandient. Met deze plant zit je voorlopig dus wel even goed. Een bijkomend voordeel is dat bodembedekkers goed zijn tegen onkruid. Als de bodembedekker zich eenmaal geworteld heeft, krijgt onkruid simpelweg geen kans meer. 

3. De herfstanemoon 
Nog zo'n leuke herfstbloeier! De herfstanemoon bloeit tot laat in de herfst. Geef je tuin wat kleur met de mooie roze, witte en paarse bloemen en genieten maar. Goed om te weten: herfstanemonen hebben weinig verzorging nodig. Lekker makkelijk dus. 

Laat die herfst maar komen! Hoewel, die zonnige zomerdagen kunnen natuurlijk ook niet lang genoeg duren..