Deze Utrechtse bouwprojecten zijn in 2020 af

07 januari 2020

De stad Utrecht groeit en is continue in ontwikkeling. Verschillende plekken in de stad zijn dan ook al enige tijd een bouwplaats. Weten welke mooie projecten er in 2020 af zijn? Wij lichten er 3 voor je uit.

Singel 
In de jaren ’70 werd een deel van de singel rondom Utrecht gedempt. In 2015 is het water weer teruggebracht tot aan Vredenburg. De afgelopen jaren is er in fases aan gewerkt om het centrum volledig te laten omsingelen door water. Dit jaar is het zover: vanaf september 2020 kun je weer een rondje singel varen!

Lubrofabriek
De verbouwwerkzaamheden en renovatie van de monumentale Lubrofabriek zijn in 2019 gestart. In het pand komt een mix van horeca, flex-kantoren en woningen. Zo komen er in de oude fabriekshal zes schitterende herenhuizen. Hier geniet je van de charme van industrieel erfgoed in combinatie met modern wooncomfort. De opening van de Lubrofabriek is naar verwachting dit voorjaar.

Stationsplein
Dit is natuurlijk een enorm project. Er zijn al een aantal openingen van diverse onderdelen geweest, maar in het voorjaar van 2020 is het Stationsplein pas echt helemaal af. De nieuwe gevel van Hoog Catharijne moet nog worden afgebouwd. Ook komt er een hellingbaan zodat Utrecht Centraal en Hoog Catherijne goed bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. De hellingbaan gaat open nadat Het Platform opgeleverd is.