Deze planten mogen niet ontbreken in jouw slaapkamer

02 september 2022

Je slaapkamer gezellig maken met planten is één, maar wist je dat de meeste planten de lucht zuiveren? Daardoor kunnen planten jouw nachtrust zo maar eens bevorderen. We hebben drie planten uitgezocht welke perfect zijn voor jouw slaapkamer.

Aloë Vera
Je kent deze plant vast uit huidverzorgingsproducten en crèmes. Er zijn zelfs sapjes om te drinken van deze plant. Wat niet iedereen weet, is dat deze plant de lucht uitstekend kan zuiveren. Niet alleen is de plant een kanjer in fotosynthese, maar Aloë Vera is ook goed in het opnemen van formaldehyde. Huh, wat? Ja formaldehyde! Deze stof zit vooral in schoonmaakmiddelen en de Aloë Vera plant helpt je er gratis vanaf. Daarnaast gaat deze topper ’s nachts als één van de weinige planten gewoon door met het zuiveren van de lucht. Zon of geen zon.

Sansevieria
Nog een plant die perfect is voor de slaapkamer is de Sansevieria. Deze plant, die ook wel de vrouwentong wordt genoemd, blijft ook ’s nachts de lucht zuiveren. Ideaal natuurlijk voor tijdens het slapen. Daarnaast heeft deze plant ook nog eens weinig water nodig. Alleen af en toe eens een knipoog.

Lavendel
Tegenwoordig zit de geur van lavendel in olie, thee of andere aroma’s. Er wordt namelijk gezegd dat lavendel stressverlagend werkt, je hartslag verlaagt en hiermee dus je slaap verbetert. Een kopje lavendelthee voor het slapen gaan zou kunnen werken voor een goede nachtrust. Dan is het toch nog beter om deze kleurrijke plant een plekje te geven in je slaapkamer? Gegarandeerd een rustgevende geur in jouw slaapkamer.