Deze kleuren zorgen voor een betere verkoop van je huis

26 mei 2020

Wist je dat kleuren invloed hebben op de verkoop van je huis? Niet alleen op het aantal mensen dat komt bezichtigen, maar ook op de prijs die potentiële kopers bereid zijn te betalen. Welke kleuren hebben een positief effect?

Kleuradvies voor de woonkamer: geef muren en plafonds in de woonkamer een lichte kleur. Als potentiële kopers door je woning lopen, stellen ze zich vaak voor hoe het eruit zou zien met eigen meubels. Als de muren een lichte kleur hebben, kan hier bijna niets misgaan. Want welke bank of kast staat hier nu niet bij? Denk bij lichte kleuren aan (gebroken) wit, lichtblauw, lichtgrijs en pasteltinten.

Kleuradvies voor de slaapkamer: gebruik donkere kleuren of donkere accenten. De slaapkamer mag wat warmer en chiquer. Deze uitstraling creëer je door donkere kleuren te gebruiken. Geef bijvoorbeeld één wand de kleur kaki of donkerblauw. Is je slaapkamer wat kleiner? Verwerk de donkere kleuren dan op andere manieren in de slaapkamer, zoals het dekbed, kussens, een kleedje en/of schilderijtjes.

Kleuradvies badkamer: badkamers met een warme, natuurlijke sfeer doen het altijd goed. Geef de muren een neutrale, lichte kleur. Bijvoorbeeld (gebroken) wit of een zandkleur en gebruik accessoires in grijs- of roodkleurige tinten. En vergeet de houtlook niet.