De voordelen van een PVC-vloer

19 april 2019

Als je een nieuwbouwwoning koopt, komen er heel wat keuzes op je af, zo ook voor de vloer. De laatste paar jaar is de populariteit van PVC-vloeren sterk toegenomen. Steeds meer kopers voorzien hun nieuwbouwwoning daarom van een PVC-vloer. Maar waardoor is dit type vloer zo gewild? We zetten de voordelen voor je op een rij. 

PVC-vloeren zijn sterk
Eén van de belangrijkste kenmerken van een pvc-vloer is dat dit type vloer erg sterk is. Ook in ruimtes waar veel gelopen wordt, hoef je je dus niet druk te maken over slijtage. Een bijkomend voordeel hiervan is dat PVC-vloeren lang meegaan. 

PVC-vloeren zijn zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming 
Steeds meer nieuwbouwwoningen worden voorzien van vloerverwarming. Doordat PVC-vloeren de warmte perfect geleiden en niet tegenhouden, is deze vloer zeer geschikt voor vloerverwarming. 

PVC-vloeren zijn geluiddempend
PVC-vloeren kenmerken zich door de hoge mate van geluiddemping. Dankzij de hoge geluidsreductie zijn PVC-vloeren ook zeer geschikt voor appartementen.

PVC-vloeren zijn eenvoudig te onderhouden
Tot slot vergt een PVC-vloer geen extra onderhoud. Regelmatig stofzuigen en dweilen (zonder reinigingsmiddel) is voldoende om de kwaliteit van de vloer te bewaren.