De inrichting van jouw nieuwbouwwoning: welke stijl kies jij?

10 februari 2023

Je bent eigenaar van je nieuwe woning! De koop is rond en je hebt de sleutels ontvangen. En nu? Er is zeker nog genoeg te regelen, zoals de inrichting. Welke sfeer wil je creëren? Wij geven vijf voorbeelden van interieurstijlen. Ontdek welke bij jou past!

1. Scandinavisch industrieel interieur
Ben je fan van zachte kleuren? Dan is een Scandinavisch industrieel interieur misschien wel iets voor jou. Bij deze interieurstijl horen zachte kleuren, hout en veel wit. Het geeft een rustige uitstraling, je zult dan ook niet veel rommeltjes of kleine details vinden bij dit interieur.

2. Bohemian Stijl
Vrijwel het tegenovergestelde van het Scandinavische interieur is de Bohemian stijl. Een stijl voor de meer expressieve mensen onder ons. Bij een woning met een Bohemian inrichting vind je opvallende kleuren, vintage aankleding en interessante details. Denk bijvoorbeeld aan prints, kleurrijke spullen zoals poefjes of kleden aan de muur.

3. Vintage industrieel interieur
Mocht je keuze vallen op een vintage industrieel interieur, dan creëer je een ‘geleefde’ inrichting met een knipoog naar vroeger. Hierbij passen houten meubels en ook zie je bij deze interieurstijl veel leer voorbijkomen. Kleuren als geel, oranje of bruin kunnen niet ontbreken!

4. Landelijke woonstijl
Voor alle liefhebbers van een knus en sfeervol huis: kies voor een landelijke woonstijl. In een woning met een landelijke woonstijl mogen robuuste meubels niet ontbreken. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van houten vloeren, lichte natuurlijke kleuren en als accessoires bijvoorbeeld sfeervolle kaarsen.

5. Modern industrieel
Gek op strakke lijnen en een minimalistische uitstraling? Ga dan voor een inrichting met een modern industrieel interieur. Met deze stijl geef je jouw woning een eigentijdse sfeer. Daarnaast is het wel mogelijk om afwisseling te creëren door middel van het gebruik van kleurrijke accessoires, felle kleuren, rechte hoeken of objecten van staal.

Voor welke inrichting ga jij? Zolang je kiest waar jij van houdt, zal het zonder twijfel jouw droomhuis worden!