Bouwupdate Defensie-eiland Woerden

28 juni 2018

De bouwwerkzaamheden op Defensie-eiland in Woerden vorderen gestaag! Dit is één van de meest bijzondere plekken in Woerden. Een eiland in de stad waar vroeger noeste arbeid werd verricht, verandert nu naar een plek waar je straks uniek en rustig kunt wonen. Wil jij hier ook wonen? In deelplan Zuid zijn er nog diverse woningen beschikbaar.

Er wordt al flink gebouwd in dit deel van Woerden. Op de afbeelding zie je de woningen in aanbouw van Defensie-eiland Midden. In deelplan Zuid zullen dit type woningen ook worden gebouwd.

Defensie-eiland herbergt veel kwaliteiten die door duurzaam ontwikkelen behouden blijven en zelfs versterkt worden. Zo is het gebruik van materialen spaarzaam en waar mogelijk worden bestaande gebouwen gerenoveerd en hergebruikt om respect te tonen voor een stukje historie. Ook de openbare inrichting van het plan refereert aan het verleden. Verder krijgen fietsers en wandelaars een hoofdrol, wordt er zo veel mogelijk uit het zicht geparkeerd en afval ondergronds ingezameld.

Na de plandelen Noord en Midden is Zuid hét slotstuk. En niet zo maar één: een bijzonder slotstuk met veel diversiteit in woningen. Zuid bestaat uit 7 woningblokken, ontworpen door verschillende architectenbureaus. Elk woningtype heeft een unieke uitstraling, een andere sfeer… een eigen identiteit! Voor welke woning kies jij? Kijk voor de beschikbaarheid in de prijslijst op de projectpagina.