Bespaar op energiekosten met een woning die voldoet aan de BENG-normen

01 september 2022

Het zal niemand zijn ontgaan, de energieprijzen zijn afgelopen maanden enorm gestegen. Door als woningzoeker te kiezen voor een woning die voldoet aan de BENG-normen, zal je als bewoner straks veel minder last hebben van de hoge energietarieven.

Dat de energieprijzen zo sterk zijn gestegen, voelen we aan onze portemonnee. Volgens Cora van Nieuwenhuizen, voorzitter Energie-Nederland, is de schatting dat 80 tot 90 procent van de mensen in Nederland een variabel energiecontract heeft. Voor deze mensen geldt dat ze op dit moment de nieuwe tarieven al betalen of op korte termijn ermee geconfronteerd zullen worden. Maar ook de mensen met een vast contract zullen na afloop van dit contract de huidige tarieven gaan betalen.

Gelukkig wordt bij nieuwbouwwoningen alles in het werk gesteld om het energieverbruik te minimaliseren. Een goed voorbeeld is de nieuwe woonwijk Rijnvliet ten westen van Utrecht. De woningen in dit nieuwbouwproject worden gasloos en volgens de nieuwste BENG-normen gebouwd. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Dit betekent dat bij de woningen niet alleen rekening wordt gehouden met een zeer goede isolatie en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie. En daar profiteer jij als bewoner van, omdat je energiekosten lager zullen zijn.

Op zoek naar een woning die voldoet aan de BENG-normen?
Ben jij ook op zoek naar een woning die gebouwd is volgens de laatste BENG-normen? In deelgebied Rijnvliet Oost zijn nog enkele woningen te koop, waaronder een ruime twee-onder-één-kapwoning van het type L. Deze woning heeft een woonoppervlakte van circa 160 m² en is standaard voorzien van 3 slaapkamers en een nog vrij indeelbare zolder met mogelijkheid tot extra (slaap)kamers. De woning beschikt over een gemetselde dakkapel en een aangebouwde garage met parkeergelegenheid op eigen terrein. Tevens heeft de woning vele opties en uitbreidingsmogelijkheden. Zo maak je er helemaal jouw thuis van!

Interesse in wonen in Rijnvliet Oost?
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die Rijnvliet Oost jou biedt? Neem dan direct contact op met één van de verkopende makelaars of neem een kijkje op de projectwebsite.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Rijnvliet Oost?

Bekijk ook het project Rijnvliet Oost

In verkoop
custom media
Meer informatie

Rijnvliet Oost

Utrecht

17 woningen beschikbaar
127m - 199m woonoppervlakte
€ 665.000 tot € 1.190.000