Ultieme schildertips voor binnenshuis

01 september 2021

Zodra je nieuwbouwhuis is opgeleverd, is de kans groot dat je enkele muren van een mooi kleurtje wilt voorzien. Zo maak je van jouw huis écht je eigen plek. Wij geven je enkele praktische schildertips, zodat de muren straks mooi in de verf staan.

Investeer in het juiste gereedschap
Kwaliteit is belangrijk! Met de juiste kwasten en rollers bereik je sneller het gewenste resultaat. Bezuinig hier dus niet op. Wanneer je acrylverf gebruikt, kun je het beste kwasten met kunststof haren gebruiken. Met alkydverf werken kwasten met dierenharen beter. Schuur de nieuwe kwasten voor gebruik met schuurpapier om de losse haren eruit te halen.

Bereid de muren goed voor
Het is belangrijk om de muren te behandelen met voorstrijk. Met een fixeerlaag voorkom je dat de muren veel verf inzuigen. Vooral in nieuwbouwhuizen is het goed om de muren voor te strijken, soms wel twee tot drie keer.

Afplakken
Soms duurt het voorbereiden van de kamer nog langer dan het schilderen zelf. Toch is het wel zeer belangrijk om dit te doen. Zo voorkom je afgeraffelde randjes en vlekken op deurposten of het plafond.

Verven voordat de vloer gelegd is
Met een nieuwe vloer moet je voorzichtig zijn met de verf. Als je de muren verft voordat de vloer gelegd is, hoef je niet bang te zijn voor permanente vlekken op je nieuwe vloer.

Pauze… wat nu?
Verven is best intensief en je wilt ongetwijfeld een pauze nemen tussendoor. Plaats de kwasten in een pedaalemmerzak en sluit deze af met een elastiekje. Zo voorkom je dat de kwasten en rollers uitdrogen. Ga je een andere dag weer verder? Je kunt het gereedschap op deze manier ongeveer twee dagen bewaren.

Met deze tips komt het schilderen vast helemaal goed! Weet jij al welke kleur je wilt?