Penthouse verkocht in bitcoins

04 mei 2021

Een primeur in Nederland: een penthouse in Veghel gaat van de hand voor ca. een miljoen Euro aan bitcoins. In het recente verleden zijn er al eens aanbetalingen gedaan in bitcoin, maar dit is de eerste keer dat een koper het volledige bedrag in cryptovaluta voldoet.

Cryprovaluta is een digitale munteenheid, die vaak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. De bekendste cryptovaluta is de bitcoin. 

Omdat de waarde van bitcoins continu aan verandering onderhevig is, is het zoeken naar het juiste overdrachtsmoment voor het Veghelse penthouse. Op dit moment is een miljoen Euro omgerekend ongeveer 21 bitcoins. Zo zijn er meer vragen die nu voor het eerst de kop op steken: Hoe wordt de transactie op papier vastgelegd? Hoe worden de bemiddelingskosten voldaan? Niet alleen voor de koper en makelaar is dit een onontgonnen gebied: ook voor de betrokken notaris is dit een heel nieuwe situatie. En wellicht een inkijkje in de economie van de toekomst? Jongeren zullen over een paar jaar dit soort transacties veel vaker met cryptovaluta doen. Voor potentiële huizenkopers biedt het nieuwe mogelijkheden en makelaars zullen zeker hierop inspelen.