Koopprijs

Van € 1.395.000 vrij op naam

Aantal woningen

6

Woonoppervlakte

276 m2
Type woonhuis
Herenhuis
Perceeloppervlakte
150 m2
Inhoud
1.125 m3

Omschrijving

DE LUBRO | ZIJDEBALEN | DE TULP
Wonen in industrieel erfgoed; die kans duikt slechts af en toe op. Dat maakt Lubro zo bijzonder. In de oude fabriekshal (1948) zijn zes schitterende herenhuizen gebouwd waarvan de laatste nu te koop is. Een laatste en unieke kans om te wonen in deze voormalige fabriek. Op loopafstand van het historisch centrum van Utrecht, gelegen aan de nieuwe Zijdebalen gracht en omgeven door alles wat het leven in de stad zo comfortabel maakt.

DE TULP
De tulp één van de zes herenhuizen in de oude fabriekshal en de laatste die te koop is. Maar liefst 280 m2 verdeeld over 4 verdiepingen met vides en enorme plafondhoogten. Grote industriële puien maken het huis karaktervol en enorm licht. Royale slaapkamers met ensuite badkamer, een privé terras, uitzicht op de binnentuin en 3 eigen parkeerplaatsen maken dit huis bijzonder compleet. Pak jij deze laatste kans?

BEZICHTIGEN KAN!
Graag nodigen wij u uit voor een uitgebreide rondleiding in deze fraaie woning welke per direct kan worden geleverd!

INDELING
Begane grond: entree, riante hal met een trap naar de kelder, toilet, een werk- of logeerkamer plus een royale slaapkamer met mogelijkheid tot badkamer ensuite. Vanuit deze slaapkamer stap je via de riante openslaande deuren naar een fijn patio-terras. Waarvan de patio ca 14 m2 en het terras ca 30 m2 is.
1e verdieping: overloop met toilet, riante woonkamer aan de voorzijde met stalen harmonicakozijnen welke over nagenoeg de gehele breedte geopend kunnen worden, met een geweldig zicht op de Zijdebalen gracht en de Vecht. De achterkamer met plek voor een bijzonder ruime woonkeuken heeft een bijzonder fraai uitzicht over de binnentuin. Vanuit deze woonverdieping is het terras direct te bereiken via de luxe stalen trap.
2e verdieping: overloop met het 3e toilet, technische ruimte / wasruimte, een slaapkamer aan de voorzijde en slaapkamer aan de achterzijde met beide direct toegang tot de badkamer.
Kelder: bij de woning horen maar liefst 3 ruime privé parkeerplaatsen en een berging naast de entree, onder de woning. Vanuit de parkeergarage is er ook een directe entree naar de woning!

UNIEKE KWALITEITEN
De kwaliteiten en kenmerken op een rij: Woonoppervlakte: ruim 280 m² • Drie privéparkeerplaatsen in de besloten stallingsgarage met rechtstreeks toegang tot de woning • Twee ruime bergingen zorgen voor voldoende opslag in de woning.• Sanitair: twee badkamers en drie toiletten • Buitenruimte: groot privéterras en gemeenschappelijke groene binnentuin • Royale woonruimte met dubbele hoogte door de vides • vier ruime werk-, logeer- of slaapkamers • De charme van industrieel erfgoed, constructieve elementen in het zicht • Modern wooncomfort en een hoogwaardig afwerkingsniveau • De Zijdebalen stadsgracht voor de deur •
De badkamers, toiletruimten en keuken worden casco opgeleverd. Dat wil zeggen dat de vermelde aansluitpunten zoals staan opgenomen in de verkooptekeningen afgedopt worden opgeleverd.

ICONISCH WONEN
U kent ze ongetwijfeld, de fraaie oude industriële panden in kenmerkende vormentaal en een typisch stoer karakter. De zichtbare sporen van de tijd: stoere kolommen en het gewelfde plafond herinneren aan de tijd dat dit nog een broodfabriek was. Een plek met een rauw randje, maar dan wel tot in de puntjes aangepast aan de mogelijkheden en luxe van nu. Lubro is die plek. De mogelijkheden, de hoeveelheid ruimte en de ligging. Alles klopt aan Lubro.

HISTORISCH KARAKTER
Omdat het bestaande gebouw gehandhaafd blijft, woon je écht in een onderdeel van de Utrechtse geschiedenis. De oorspronkelijke fabriekshal was ruim met een prachtig gewelfd plafond en erg licht, dankzij de glazen gevels. Een entresol geeft de woning op sommige plekken dubbele plafondhoogte en laat het oorspronkelijke gewelfde plafond ervaren. De nieuwe raampartijen krijgen een net zo slanke detaillering als oorspronkelijk, maar nu voorzien van een hoogwaardige isolatie. Hierdoor baden de woningen niet alleen in een zee van licht, maar ook de harmonica pui is volledig te openen voor een optimaal buitengevoel.

MIDDEN IN UTRECHTSTAD
Niet alleen de woningen blinken uit in kwaliteit. Ook de ligging van Lubro is buitengewoon. Zijdebalen grenst aan de binnenstad, de Staatsliedenbuurt, Tuinwijk en de Vogelenbuurt. Vanuit uw woning wandelt of fietst u via de Bemuurde Weerd en de Oude Gracht naar gezellige kroegjes, restaurantjes en winkeltjes, langs de grachten en de werfkelders die typisch zijn voor Utrecht. Onderweg komt u verschillende kledingboetiekjes en biologische winkels tegen. Voor een oase van groen bezoek je het populaire Griftpark op een kwartiertje wandelen. Cultuur zoals de schouwburg, Tivoli Vredenburg en het Centraal Museum zijn met de fiets in 5-8 minuten te bereiken.

ZIJDEBALEN
De Lubro ligt in gebiedsontwikkeling Zijdebalen. Een unieke nieuwbouwwijk met historie waar ruim 400 nieuwe woningen gerealiseerd zijn. De sfeer is gezellig en de buurt kindvriendelijk.
Ooit was Zijdebalen een befaamde Nederlandse zijdefabriek met bijbehorend landgoed. Ruwe zijde werd aangevoerd over de Vecht. Rondom de Zijdefabriek lag een royale buitenplaats, een van de rijkste tuinen die Nederland ooit heeft gekend. De tuinmanswoning aan de Zijdebalenstraat 2 herinnert nog aan de buitenplaats. In de nabije toekomst kan je hier terecht voor een kopje koffie.
De Lubrofabriek verrees rond 1948. Waar toen de handen uit de mouwen gingen en het brood van Utrecht werd gebakken, wordt nu gewoond. Het oorspronkelijke ontwerp kenmerkt zich door een strakke bakstenen voorgevel langs de Vecht met erachter een betonnen productiehal met die typische in het oog springende gebogen dakconstructie.

Lees verder...
Bnr. Woningtype
Reset
1 L1 € 1.465.000

L1

Bouwnummer 1 - € 1.465.000

Verkocht

276 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

2 L1 € 1.495.000

L1

Bouwnummer 2 - € 1.495.000

Verkocht

280 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

3 L1 € 1.495.000

L1

Bouwnummer 3 - € 1.495.000

Verkocht

281 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

4 L1 € 1.495.000

L1

Bouwnummer 4 - € 1.495.000

Verkocht

280 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

5 L1 € 1.475.000

L1

Bouwnummer 5 - € 1.475.000

Verkocht

280 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Abonneer op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype L1 in het project Lubro