Antoniuskwartier fase 2

Op een unieke locatie in de wijk Overvecht in Utrecht, een wijk die volop in bloei is, ontwikkelt Timpaan het Antoniuskwartier. De tweede fase van dit bijzondere project bestaat uit 151 comfortabele en stijlvolle woningen (waarvan 121 koopwoningen).

Algemeen
In het gebied tussen de Rio de Janeirodreef, Belo Horizontedreef en Pampadreef wordt Antoniuskwartier gerealiseerd. De woningen worden gebouwd in karakteristieke jaren ’30 architectuurstijl.

Locatie
Antoniuskwartier is gelegen op een unieke plek in de wijk Overvecht, ten Noorden van de stad Utrecht. De unieke ligging en het groene karakter van de wijk zijn overblijfselen van de geschiedenis van het gebied, dat in 1960 nog een weids groen landschap was. Die identiteit heeft de wijk niet verloren; er bevinden zich maar liefst drie grote parken op loopafstand van de woningen van het Antoniuskwartier en de bebouwing wordt op vele plaatsen in de wijk afgewisseld met brede groenstroken en mooie waterpartijen.

Stedenbouw en architectuurstijl: wonen in het groen
Fase 2 Antoniuskwartier bestaat uit een drietal woningtypes, gerealiseerd in stijlvolle Jaren ’30 architectuur en verdeeld over drie woonvelden. Net als bij de succesvolle eerste fase van dit nieuwbouwproject is het belangrijkste uitgangspunt van de tweede fase van Antoniuskwartier de verbinding van de wijk met de prachtige omgeving. Een stedenbouwkundige opzet die garant staat voor een sfeervol straatbeeld met een hoogwaardige uitstraling. De woonvelden worden gescheiden door autoluwe woonstraten, die ervoor zorgen dat auto’s op een veilige manier toegang hebben tot de ruime parkeermogelijkheden in de wijk. Deze autoluwe opzet zorgt er samen met de directe verbinding met het Vechtzoompark en een groene zone met speelplekken voor dat Antoniuskwartier een paradijs wordt voor kinderen.
Net als de 56 woningen uit de eerste fase zijn de woningen van Antoniuskwartier fase 2 te gast in het groen; de nieuwe wijk sluit naadloos aan op het omliggende landschap dat wordt gekenmerkt door prachtige platanen en brede groenstroken. Als bewoner van het Antoniuskwartier geniet je dan ook volop van het groen, maar voel je jezelf ook een echte Utrechter met alle voorzieningen van deze prachtige stad binnen handbereik.

Stand van zaken
Op zaterdag 5 november is de verkoop gestart van de woningen van fase 2. De verkoop van het eerste deel van fase 2 verloopt zeer spoedig. De verkoop van de laatste 54 woningen start vrijdag 20 januari aanstaande.

Op de website van fase 2 vind je vanaf die datum meer informatie over de diverse woningtypes, de vrij-op-naamprijzen en een handige online inspiratietool voor het creëren van jouw thuis.

Voor meer informatie over het project verwijzen wij je naar https://www.ditismijnthuis.nl/antoniuskwartierII/

Wilt u op de hoogte blijven van project Antoniuskwartier?
’Like’ dan de Facebookpagina: www.facebook.com/Antoniuskwartier en vul het onderstaande interesseformulier in!
Lees verder...